Om oss

Vi är ett nystartat företag som erbjuder Er ett miljövänligt sätt att tjäna pengar till Er klasskassa, idrottslag eller förening. Vårt fokus ligger på att Ni ska få en bra upplevelse där allt flyter på så smidigt som möjligt från start till slut. Vi har fina filmer och bilder på produkterna så att Ni på ett enkelt och snyggt sätt kan dela med Er att Ni säljer för Er skolklass eller förening.

Vi är tre stycken som jobbar på Miljöpågarna, det är jag som skriver (David), Per och Tobias. Jag kommer till största del att ta hand om de sociala medierna och kontakten med dig som kund. Per och Tobias ser till så att vi har en uppdaterad och fin hemsida. 

Jag kom på idén för Miljöpågarna redan sommaren 2017, jag insåg att plast i haven är ett stort problem och ville bidra till renare hav runt om i världen. Det var svårt att komma på hur jag som ensam individ skulle kunna göra någon större skillnad. Samma sommar ville mina brorsöner sälja produkter till mig via sin idrottsförening. Då slog det mig att om skolor och föreningar kan få tjäna pengar till sitt äventyr genom att sälja miljövänliga produkter skulle vi kunna hjälpas åt att göra en större skillnad i världen. 

Egentligen har jag haft plastproblemet i bakhuvudet länge, jag minns fortfarande en chock jag fick 2008 när jag var i Indonesien med några vänner. Vi hade landat i paradiset på Bali och skulle ner på stranden och surfa. I mitt huvud hade jag målat upp en bild av ett paradis med turkost vatten och underbara vågor att surfa på. Verkligheten såg annorlunda ut på en av stränderna. När jag paddlade genom det bruna vattnet fick jag plastpåsar runt armarna och såg annat skräp som flöt runt överallt. Jag minns att det fick mig lite illamående och ledsen. Jag fortsatte min resa ut till några underbara öar och hittade mitt paradis tillslut. Vattnet var lika klart som i badkaret och korallerna var i alla dess färger. En dag fick vi för oss att vi ville se hur det såg ut längre in på ön. Vi gick in ibland husen och kom till slut till ett hål som var ungefär 20 meter brett och fyllt med plastflaskor. Där stod jag med en plastflaska i handen som förmodligen skulle sluta i detta hål. Detta och många andra händelser har lett till där vi är idag.

I februari 2018 började förberedelserna för Miljöpågarna och nu äntligen är vi redo att köra igång på riktigt.

Vår långsiktiga vision är att i framtiden kunna hjälpa till där det verkligen behövs. Vi skulle vilja plantera träd, hjälpa till att städa stränder och hav och helt enkelt hjälpa till så långt det är möjligt från vår sida. 

Vi letar konstant efter nya bra produkter. Vårt mål är att hitta den perfekta lösningen för en enkel och miljövänligare vardag. Om du har ett tips om en produkt som du tycker att vi borde erbjuda, så skicka gärna in Ert tips till oss via formuläret till höger (nedanför om du besöker oss från din mobil) så kollar vi upp möjligheterna. Alla tips är välkomna!

Vi hoppas att Ni vill vara med och hjälpa till!
Med vänliga hälsningar 

David och resten av Miljöpågarna

Från vänster: Pelle, Per och David
Från vänster: Pelle, Per och David