Veggio 5-pack

Påsarna är tillverkade av återvunna PET-flaskor, har lång hållbarhet och är testade för att hålla upp till 10 kg frukt och grönt. Dem är även testade för säker mathantering och är märkta med Glas- och Gaffelsymbolen Glas- och Gaffelsymbol

Genom att återanvända Veggio påsarna varje gång Ni handlar minskar Ni förbrukningen av plastpåsar både i Ert liv och på vår planet. Påsen andas och vill Ni så går det bra att skölja frukten direkt genom påsen. Där sitter en etikett på sidan av påsen som Ni kan fästa streckkoden för frukt och grönt och underlätta för dig som scannar dina varor.

Påsarna är tillverkade i Kina. 

Veggio set med påsar:

Detta set består utav 5 påsar:
2 st 33cm x 40cm
2 st 30cm x 28cm
1 st 17cm x 15cm

Skötselråd:

Påsarna går att tvätta för hand eller i 40oC maskintvätt, de möglar inte och torkar snabbt. Påsen kan krympa något efter en tvätt så drag gärna lite lätt i påsen när den är fuktig.

Jämförelse Plastpåse vs Veggio:

En vanlig plastpåse för frukt och grönsaker väger någonstans mellan 2-5 gram och veggiopåsarna väger 5-12 gram beroende på storleken.
Vanligtvis handlar vi mat en gång i veckan, då tar vi mellan 3-4 påsar till frukt och grönt. Det blir ungefär 178 påsar om året som motsvarar ca 890 gram plast per hushåll. Enligt statistiska centralbyrån var där ca 4,6 miljoner hushåll i Sverige 2018-11-02. Så i Sverige används uppskattningsvis 4000 ton engångspåsar om året. Veggio håller lätt i ett år och ett set (om 5 påsar) väger 42 gram, det hade blivit 193 ton. Det är en minskning med 3807 ton plast!

Video file
Musiken är från www.bensound.com